20 d'abril de 2024

EL CC SANT SALVADOR D’ARTÀ PRESENTA LES III JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR

0

Per tercer any consecutiu el Col·legi Concertat Sant Salvador d’Artà torna a organitzar les Jornades “Construïm el Futur” per parlar, amb experts, sobre educació.

El centre, amb la presència d’Immaculada Moreno, presidenta de la Amipa; Guillem Serra, director de l’escola; i Tonina Carrió, Bàrbara Llinàs, Joan Cerrato i Borja Viejo, delegats de primer, segon, tercer i quart d’ESO respectivament, ha presentat el cartell de les III Jornades, amb quatre temàtiques diferents, totes elles relacionades amb el món de l’educació i escollides pels mateixos alumnes d’ESO, que “al cap i a la fi som el present que haurà de saber manejar el futur ben aviat”, segons ha dit un dels alumnes d’ESO.

Concretament, el cartell està confeccionat per tres conferències i una taula rodona. Així, el calendari d’actes serà el següent:
– Dijous 23 d’abril. Nutrició, Conscienciació i Salut. ¿Som el que menjam?, a càrrec de Xavier Mesquida, metge especialista en nutrició i addiccions.
– Dijous 30 d’abril. Adolescència: Festa i Educació Emocional, a càrrec de Rafel Bisquerra, catedràtic d’orientació psicopedagògica a la UB, especialista en educació, intel·ligència i competències emocionals.
– Dijous 14 de maig. Adolescència i Responsabilitat: de la Bici a la Moto, taula rodona formada per Víctor Uris, Jeroni Mestre i Carlos Diago, entre d’altres convidats.
– Dijous 21 de maig. Motivació, Tic i Gestió del canvi a l’escola. Com innovar i no morir en l’intent, a càrrec de Miquel Àngel Prats, Dr. en pedagogia, director dels estudis de grau d’educació infantil, professor de tecnologia educativa i investigador de la Universitat Ramon Llull.
Tots els actes seran al Teatre d’Artà, a les 20.00 h.

Aquestes Jornades són la cloenda d’un projecte educatiu que duu a terme el centre, i que va començar per setembre amb l’elecció dels temes per part dels alumnes d’ESO. Al llarg del curs, cada grup investiga sobre el tema que ha proposat, i en parla i treballa dins les diferents àrees segons el contingut. És a abril quan els alumnes s’ajunten al pati de l’escola i realitzen el que anomenen el Gran Debat, en què durant tot el matí mostren els coneixements adquirits durant el curs a la resta de companys d’ESO, i discuteixen els diferents punts de vista que van sortint de cada tema. Finalment, i com a colofó al treball de tot el curs, l’Amipa del centre i l’equip de docents organitzen les Jornades, en què es convida a experts sobre cada temàtica a compartir els coneixements i els anys dedicats a la investigació sobre allò que preocupa als adolescents.

Les Jornades són obertes a tothom, ja que l’objectiu final és que entre tots —alumnes, pares, professors, i tothom a qui preocupa l’educació dels seus fills i el futur d’aquests— puguem construir una societat millor.

S’ha de dir que vist l’èxit de les passades edicions (al 2014 hi va haver més de 1000 assistents a les quatre conferències), el centre, juntament amb el Teatre d’Artà, ha decidit de tornar a utilitzar la sala gran del Teatre, ja que d’aquesta manera s’assegura la comoditat de tots els assistents, i es disposa de tots els mitjans tècnics necessaris.
Segons ha comentat la presidenta de l’Amipa, Immaculada Moreno, “com a pares és un orgull poder organitzar aquestes jornades, i sobretot veure com amb aquest projecte educatiu els nostres fills aprenen d’una manera diferent i motivadora. A més, es senten útils i es senten partíceps de la societat en què viuen, que massa vegades no escolta els problemes reals que tenen”.

Guillem Serra, el director del centre, destaca la bona feina que fan tant alumnes com els docents del centre, i valora molt positivament l’entusiasme dels adolescents “que any rere any s’involucren en aquest projecte, i tenen curolla per formar-ne part i organitzar-lo”. Serra destaca a més que “el fet de veure com pares, mares, alumnes i gent arribada d’Artà i de tot Mallorca assisteixen a les xerrades que des del nostre petit centre organitzam, demostra que les coses s’estan fent bé, i que la societat està preocupada i vol participar a la millora educativa del sistema, i vol contribuir a deixar un millor futur per als actuals adolescents, que en ben poc temps tendran el timó o les regnes del món”.

El Centre fa una crida a la participació als actes, i convida a tothom a assistir-hi i a participar-hi. Les Jornades són gratuïtes, i sempre es dóna la possibilitat als assistents de demanar alguna qüestió als conferenciants o d’aportar alguna idea o suggeriment.

Es pot trobar més informació a www.jornadesconstruimelfutur.blogspot.com o al web del centre www.santsalvador.net
CC Sant Salvador d’Artà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: