19 de juny de 2024

Eleccions europees 2024

0

Durant el mati vos hem anat oferint, a través de les nostres xarxes socials, dades de participació que hem anat demanant nosaltres mateixos mesa per mesa en distints moments.

Però a les 14h ja sabeu que hi ha les dades oficial de tot el municipi d’Artà en el nostre cas. En aquestes eleccions d’avui han votat ja fins a les 14h un total de 1.386 persones, que suposa un 23’95% dels que tenen dret a vot. Segons l’INE per aquestes eleccions hi ha 5691 amb vot CER (cens electoral d’espanyols residents a Espanya), 315 CERA (cens electoral d’espanyols residents absents que viuen a l’estranger), i 94 CERE (cens electoral de ciutadans de la Unió Europea residents a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu).

Com podeu veure al gràfic adjunt, a les anteriors de 2019 que no serien comparables ja que coincidien amb locals, insular i autonòmiques va ser del 36’50 % i les de 2014 que si que serien més comparables, ja que només es votava per Europa com ara, fou del 20’96 %. Per tant comparant amb aquesta darrera xifra, de moment la participació és més alta.

Recordem que només son dades provisionals i que hi ha temps per votar fins les 20h.

Gràfic de participació a les 14h a Artà de les europees

Cal tenir en compte que a les primeres de 1987 no se van comptabilitzar oficialment o no estan anotats enlloc els percentatges horaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: