18 de juny de 2024

L’artanenc Sergi Darder Moll ja és jugador del RCD Mallorca. El club mallorquinista ha pagat 8 milions fixes, més 2 en variables, arribant així als 10 de la seva clausula de rescissió que tenia amb el RCE Espanyol de Barcelona, equip amb el qual va créixer en dues etapes importants.

L’artanenc va començar la seva formació amb el CE Artà, i posteriorment amb el Manacor. Per a partir d’aquí passar als equips inferiors del Espanyol, al 2007, equip pel qual es decidí després de sospesar diverses ofertes com el Mallorca, Villareal i altres.

Posteriorment va passar a l’Athlètic Malagueño, filial del Màlaga, on Bernd Schuster essent entrenador del primer equip el va fer debutar al 2013. A partir d’aquí va anar-sen a França amb l’Olympique de Lió al 2015, per retornar cedit, amb opció a compra, a l’Espanyol al 2017. L’any següent, el club “perico” es va acabar tornar a fer amb els serveis de Darder.

Ara, Sergi Darder coincidirà amb l’altre artanenc Abdón Prats al primer equip mallorquinista. Un fet històric pel nostre municipi. Tant la Penya Mallorquinista d’Artà, com el CE Artà, segur que tendrán ben present aquest fet, al igual que l’Ajuntament.

Sergi Darder i Abdón Prats, primer al CE Artà i posteriorment al Mallorca i Espanyol, ara tornaran a jugar junts.Fotos: Kike Darder i Pere Llinàs

El seu pare, Kike Darder, ex entrenador del CE Artà, ha fet una carta als socis del CE Artà i que ens ha facilitat també per tal de poder-la publicar, i la transcrivim aquí:

Bon dia a tothom, soc en Quique Darder.
Moltes persones ja ho sabeu, però pels que encara no, vos volem comunicar personalment que el nostre fill Sergi avui ha fitxat pel Mallorca.

Ha estat una negociació llarga i molt difícil, ja que l’Espanyol no el volia deixar marxar de cap de les maneres.

Volem destacar i agraïr la insistència i el brutal esforç econòmic que ha fet el Mallorca, on al final ha pagat 10 milions d’euros a l’Espanyol.
És veritat que en Sergi tenia altres opcions, a priori més mediàtiques, i esportivament parlant d’equips més grans, però vist l’esforç titànic que ha realitzat el Mallorca, valorarem que no els hi podíem negar l’oferta i venir aquí a intentar sumar.

Una altra part molt positiva és que una gran quantitat d’aquests doblers aniran al Club Esportiu Artà, pels drets de formació den Sergi, el qual hi va jugar tota la seva infància.
Esperem que aquests doblers serveixin per seguir potenciant el nostre futbol base, i que el dia de demà, poguem veure ARTANENCS i ARTANENQUES jugar en el nostre Mallorqueta, així com ho fan ara n’Abdon i en Sergi.

Agraïr la tasca que varen fer les directives, de quan n’Abdon i en Sergi jugaven a l’Artà, i mencionar especialment als seus respectius presidents: el gran Ramon Camara, que en pau descansi, el feiner Rafel Pantalí, i el meu amic Jordi Caldentey, així com tots els entrenadors, ajudants, delegats i gent invisible que sempre treballa pel club, que varen fer possible que ara això sigui una realitat.
Gràcies i salut per tothom!!

A l’equip juvenil del RCD Mallorca ja hi hagué fa anys dos jugadors artanencs. Foren Pep Cabrer i Miquel “Pelat” tal com recorda el mateix Cabrer amb aquesta imatge que ha penjat al Facebook.

Benvingut, Sergi!

Imatge oficial del RCD Mallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: