15 d'abril de 2024

Ahir vespre el partit socialista va acabar decidint pactar amb El Pi Artà, continuant així el pacte d’aquestes dues darreres legislatures (ara però sense Alternativa per Artà que no concorria en aquestes eleccions) després de diverses reunions.

La candidata de Unió Independents d’Artà, Macu Moreno, així ho ha explicat a les seves xarxes socials:

Ja tenim pacte al poble d’Artà, el que pensàvem des d’abans de les eleccions, sincerament. Però, per una vegada…Posted by Macu Moreno Mayal on Dijous, 15 de juny de 2023

Consultats per part de Ràdio Artà, Manolo Galán, candidat del PSIB-PSOE i Maria Antònia Sureda, candidata d’El Pi-Proposta per les Illes ens han confirmat que les negociacions estan molt avançades tot i que s’està acabant d’elaborar tota la documentació relativa al pacte i possiblement aquest divendres 16 de juny, podria acabar-se firmant per part de les dues formacions.

D’aquesta manera, l’equip de Govern quedaria format per 8 regidors, 6 del PSIB-PSOE i 2 d’El Pi, amb batlia per a Manolo Galán i primera tinença de batlia per Maria Antònia Sureda. I a l’oposició quedarien els 3 d’UIA i els 2 del PP.

Aquestes dues legislatures anteriors (2015-2019 i 2019-2023) ja s’havia firmat aquest pacte, contant també amb Alternativa per Artà que aquestes darreres eleccions locals no ha presentat candidatura. Al 2015 amb 3 regidors d’El Pi, 3 regidors del PSIB-PSOE i 1 d’Alternativa, amb batlia compartida de dos anys de Tolo Gili (El Pi) i 2 anys de Manolo Galán (PSIB-PSOE); mentre que al 2019 la correlació de forces de l’equip de govern fou de 5 del PSIB, 3 d’El Pi i 1 d’Alternativa. Al 2015 l’oposició quedà formada per 5 d’UIA i 1 del PP i al 2019 3 d’UIA i 1 del PP.

Aquest dissabte 17 de juny a les 12h del migdia, com tota la resta de consistoris de l’Estat, es constituirà el consistori artanenc on els 13 regidors sorgits de les eleccions, amb el canvi de Bel Ortega per Estefania Laiz mencionat a l’anterior noticia, juraran o prometran el càrrec, formant-se la mesa d’Edat. I posteriorment es passarà a votar el batle per aquesta legislatura que seria Manolo Galán del PSIB-PSOE quatre anys més, arribant així a un total de 10 en acabar la legislatura governant de manera consecutiva, xifra mai abans assolida per cap altre batle ni batlessa del nostre municipi des del restabliment de la democràcia, i només superat temps enrere per Miquel Artigues Gili que ostentà la batlia del 1957 al 1971. En podeu llegir una entrevista al Bellpuig d’aquell moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: