15 de juliol de 2024

Tal com estava previst després del pacte firmat ahir entre el PSIB-PSOE d’Artà i el Pi Artà, Manolo Galán dels socialistes tornarà a ser el batle els propers quatre anys i Maria Antònia Sureda d’El Pi la primera tinenta de batle.

Manolo Galán reelegit batle d’Artà, ha rebut la vara de Juan Lliteres el regidor de més edat del consistori

Així Galán ha rebut el suport dels 6 regidors del seu partit i els 2 d’El Pi, mentre Macu Moreno d’UIA tornarà ser la cap de l’oposició i ha obtingut els 3 vots del seu partit, mentre que Juan Lliteres ha rebut els dos vots populars i també tornarà a formar part de l’oposició.

Els socialistes d’Artà, juntament amb Mercedes Garrido i Vicenç Thomàs, han recolzat a Manolo Galán a la seva reelecció

Manolo Galán ha contat amb el suport presencial de l’agrupació socialista d’Artà, a més de la secretària de política autonòmica del PSIB-PSOE i consellera de Presidencia en funcions, Mercedes Garrido i el president del Parlament Vicenç Thomàs. I com no, de tota la seva familia que no s’ha volgut perdre el ple de reelecció. Galán ha començat el discurs d’investidura agraint a l’agrupació socialista la tasca pels bons resultats i també ha agraït la tasca del regidors sortints i que ja no formen part d’aquesta legislatura Sebastià Carrió (El Pi) i Jeroni Esteva (UIA), a més d’Aina Comas (AA) per a qui ha fet menció especial ja que ha dit “ha estat un gust fer feina amb ella i veure la passió que té per la política en majúscules al servei per a la ciutadania”. Galán ha recordat que al 2019 ja fou la llista més votada per primer pic, i ara al 2023 arribant als 1.500 vots, fet que ningú mai a la democràcia artanenca havia aconseguit. Ha explicat que l’equip de govern seran 8 persones i els ha demanat “diàleg, dedicació, feina, compromís i consens”. A UIA i PP, a l’oposició ha dit obrir-los les portes i els ha convidat a participar de les decisions petites i de les més grans, amb l’objectiu comú de millorar la vida dels ciutadans del municipi.

Maria Antònia Sureda i Manolo Rocha, regidors d’El Pi Artà durant el ple d’investidura

Maria Antònia Sureda, d’El Pi Artà, ha donat l’enhorabona al partit socialista i a tots els partits del consistori. Ha reconegut que no van tenir els resultats esperats però que seguiran defensant els interessos de la gent d’Artà i sa Colònia de Sant Pere “amb feina, consens i força”.

Els tres regidors d’Unió Independents d’Artà: Macu Moreno, Maria Pastor i Jordi Cabrer

Macu Moreno, portaveu d’Unió Independents d’Artà-Més per Mallorca, qui repetirà com a cap de l’oposició, ha agrait el suport a tot l’equip d’UIA i a tots els votants “ja que no es fàcil mantenir els resultats obtinguts estant a l’oposició, amb especialment a la Colònia de Sant Pere on hem estat guanyadors”. Ha donat l’enhorabona a Manolo Galán i al partit socialista per haver estat la llista més votada i haver aconseguit la batlia. També ha tengut per sorpresa un gest destacable en positiu, ja que ha donat l’enhorabona a Juan Lliteres del Partit Popular per haver aconseguit obtenir dos regidors, ja que les darrers dues legislatures només n’havia obtingut un.

Els dos regidors del Partit Popular, Joan Lliteres i Andreu Casellas han format la mesa d’Edat.

El portaveu del Partit Popular d’Artà i sa Colònia de Sant Pere ha començant donant la benvinguda a la gent, i l’enhorabona al PSOE i a Manolo Galán i a tots els membres del consistori. També ha agraït a les persones que ha confiat amb el PP que han fet tenir dos regidors. Ha dit que seguirà fent feina a peu de carrer, amb bicicleta i capell com el caracteritza, per fer arribar al consistori totes les demandes de la ciutadania. I ha dit que espera que aquest vaixell que avui parteix, ho faci amb les aigües ben calmades i que els dies que hi hagi onatge, els trobarà al seu costat, sempre que sigui per un bé pel poble.

Com a comentari final hem de dir que el plenari s’ha desenvolupat amb tota normalitat, on els tretze regidors han jurat o promès el seu càrrec, i amb la secretària municipal Celia Martínez que ha tornat conduir el ple sobretot a l’inici per tal de constituir el consistori. Volem també des d’aquí tenir un petit reconeixement per la feina que es fa des de la secretaria municipal que sempre ens faciliten la nostra tasca en qualsevol dia de l’any. També ha estat present el cap de la Policia Local, Gori Llabrés, qui només ha hagut d’intervenir en acabar la sessió, ajudat per la resta de persones presents, quan un jove s’ha acubat, però que per sort no ha estat res greu.

La sala de plens ha tornat quedar petita una vegada més, com cada vegada que hi ha elecció de batle o batlessa, degut a la gran afluencia de persones que no s’ho han volgut perdre, fet que no sol ser habitual a la resta de plenaris. També tothom qui ho ha desitjat ho ha pogut seguir des de casa seva o a la feina, gràcies a la nostra tasca ja que s’ha emès per FM, per Facebook i per la nostra pàgina web de Ràdio Artà. Agraïm des d’aquí a totes les persones que ho heu seguit i ens seguiu sempre. I així ha quedat començada la legislatura 2023-2027.

Els tretze regidors del consistori d’Artà 2023-2027

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: